Fresh2You en RPO: een innovatieve samenwerking
RPO adviseert en automatiseert al meer dan 30 jaar bedrijven en maakt slimme software. Met onze klanten blijven we altijd in gesprek, hierdoor kunnen we adequaat inspelen op ontwikkelingen en pro-actief handelen. Onze klant, de in Barendrecht gevestigde importeur van groenten en fruit, Fresh2You is in drie jaar tijd gegroeid van startend bedrijf, naar een professionele organisatie met een duidelijke visie. Een organisatie met persoonlijke aandacht voor elk type klant. Mogelijk gemaakt door de juiste automatisering.


Automatiseren loont
Fresh2You investeert nadrukkelijk in automatisering. Zij geven aan dat automatisering steeds belangrijker wordt. Samen met RPO geeft het bedrijf vorm aan het software-systeem, laat Corné Roks weten. “Fresh2You verkoopt producten die gedeeltelijk uit de eigen teelt voortkomen. Hierdoor is een goede vastlegging in de software voor ons erg belangrijk om de traceerbaarheid te kunnen garanderen,” meldt Corné. Voor Fresh2You horen de registratie van de verkoop en het voorraadbeheer tot de belangrijkste aspecten van het software-systeem. Ook belangrijk voor Fresh2You is de mogelijkheid om per ingekochte partij de kosten inzichtelijk te maken waardoor er gemakkelijk een kostprijs berekend kan worden.

Ompakken
Fresh2You en RPO geven aan het belangrijk is om vooruit te kijken. De partners zijn voortdurend in gesprek om pro-actief te zorgen dat het systeem up-to-date blijft zodat snel op nieuwe ontwikkelingen kan worden ingespeeld. Onlangs is bijvoorbeeld het systeem uitgebreid met de mogelijkheid om het ompakproces van producten automatisch administratief te verwerken, geeft Corné aan. Werner Kastelein van RPO licht toe dat goederen in een bepaalde hoedanigheid in een bedrijf binnen komen en in een andere hoedanigheid weer de deur uit gaan. Op basis van klantwensen wordt de verpakking, samenstelling of de hoeveelheid gewijzigd. ‘In de applicatie kunnen wij op basis van de originele gegevens de producten ompakken in het pakket naar een ander product en dat weer gebruiken voor de verkooporder naar de klant. De hierbij gemaakte kosten kunnen direct geregistreerd worden.” Tijdens het hele proces blijft het traceerbaarheidsproces gewaarborgd.

Besparen
Fresh2You – dat half maart 2020 een tweede vestiging in Antwerpen opent – is onder andere actief op het gebied van Cash and Carry en dat stelt specifieke eisen aan de automatisering, geeft Corné aan. Vandaar dat er een app is ontwikkeld die het mogelijk maakt om orders direct op de werkvloer via de telefoon in het systeem in te geven. “Dan gaat het gelijk van de voorraad in het systeem af.” Maar de automatisering heeft niet alleen betrekking op verkoop en voorraad. Alle bedrijfsprocessen worden zo mogelijk bij het automatiseringsproces betrokken en daardoor geoptimaliseerd. Zo wordt gekeken naar het digitaal verwerken van facturen. Een andere ontwikkeling is het automatisch inlezen van orders. Naast gemak leveren deze functionaliteiten die ontwikkeld worden ook besparingen op, laat Corné weten. “Dit zijn belangrijke oplossingen binnen ons bedrijf vanwege de arbeidstijddruk die wij ervaren.”

 

Voor meer informatie:
Fresh2You
c.roks@fresh2you.nl
www.fresh2you.nl

Freshng (vanaf 1-1-2021 een product van Pantheon Automatisering)
w.dijkhuizen@pantheon-automatisering.nl

Fresh2You en RPO geven aan het belangrijk is om vooruit te kijken. De partners zijn voortdurend in gesprek om pro-actief te zorgen dat het systeem up-to-date blijft zodat snel op nieuwe ontwikkelingen kan worden ingespeeld.