O’berries by Spica BV kiest voor Freshng van RPO

O’berries by Spica BV kiest voor Freshng van RPO

De zacht fruit specialist O’berries by Spica BV importeert vers en bevroren fruit en richt zich op de Europese markt. Vanuit de Rotterdamse loods zijn de producten snel leverbaar. Om de werkzaamheden efficiënter te kunnen uitvoeren, heeft O’berries gekozen voor Freshng, dé software voor de versmarkt.

O’berries is van mening dat het software pakket hen gaat helpen om nog beter te produceren, transporteren en het verse product te leveren. O’berries was op zoek naar een software oplossing die zowel de commerciële, logistieke en de financiële processen kon stroomlijnen. RPO biedt deze oplossing standaard aan.

Omar Ehab van O’berries verwacht Freshng snel te kunnen implementeren. Samen met een consultant van RPO is O’berries nu bezig met de trainingen. O’berries verwacht echt een automatiseringsslag te kunnen maken. En is tot nu toe erg te spreken over de persoonlijke aanpak van RPO. “Wij houden ons iedere dag bezig met groente en fruit en de automatisering is voor ons een middel om de producten goed in de markt te kunnen zetten. Door Freshng kunnen we dit nog beter en sneller gaan doen. Wij vinden het prettig om te merken dat de medewerkers van RPO altijd voor ons klaar staan, ze denken in oplossingen en kennen de markt als geen ander.”

Vanaf 1 september is O’berries live met Freshng. O’berries heeft gekozen de op-maat cloudoplossing. “Hierdoor is het voor ons ook eenvoudig om bij groei van de onderneming gebruikers toe te voegen. Daarbij vinden wij het prettig dat wij nu altijd op ieder moment en vanaf iedere plek bij onze gegevens kunnen en zo de handel voort te zetten. Met Freshng kunnen wij nog beter onze klanten van dienst zijn”, aldus een enthousiaste Omar Ehab.

 

Voor meer informatie:
O’berries by Spica
+31 10 7997437
oberries@spicabv.nl
website O’berries by Spica

 

RPO ICT Solutions
sales@rpo.nl

Hoek-Agro tevreden over softwarepakket Freshng

Hoek-Agro tevreden over softwarepakket Freshng

Hoek-Agro is een exporteur van het complete AGF assortiment. De export is voornamelijk gericht op Noord, Midden Duitsland en Polen. Hoek-Agro levert dit complete assortiment met behulp van de eigen transportafdeling, eigen opslagfaciliteiten en eigen ompakfaciliteiten. Hiermee kunnen zij vanuit de gunstig gelegen locatie in het mooie Ee te Friesland, snelle en kwalitatief hoogwaardige leveringen garanderen.

Vanaf januari 2019 werkt Hoek-Agro met het softwarepakket Freshng van RPO ICT Solutions. Freshng is een softwarepakket dat bedrijven helpt om hun resultaat te verbeteren. Het complete proces van inkoop tot verkoop wordt door Freshng ondersteund. Hiermee wordt een groot deel van zowel de commerciële als de financiële bedrijfsprocessen geautomatiseerd.

Uitgebreide branche kennis
Hoek-Agro heeft mede voor RPO gekozen vanwege de uitgebreide branche kennis. “De medewerkers van RPO weten waarover ze het hebben; ze kennen de processen. Een plezierige samenwerking en een snelle implementatie. Daarbij ervaren wij vooral veel gemak door de uitgebreid opgezette kostprijs calculatie en de daaruit vloeiende rendement en resultaatbepaling. Het maakt niet uit of een artikel direct wordt verkocht of dat er value added logistics en/of services worden uitgevoerd, het resultaat is direct inzichtelijk”, aldus Lolke Dijkstra van Hoek-Agro.

Door het optimaal werken met dit systeem is er ook direct een klantspecifieke verkoopadviesprijs aanwezig. “Deze adviesprijs kunnen wij direct in een prijslijst zetten en automatisch via mail versturen. Deze manier van werken is ten opzichte van de oude werkwijze een enorme tijdswinst”, vertelt Lolke tevreden. “De volledige integratie van een financieel en een commercieel systeem zorgt ook dat er direct een inzicht is in de (maand)cijfers. Hierdoor kunnen we sneller analyseren en bijsturen.”

 

RPO ICT Solutions
RPO is materiespecialist in AGF software oplossingen. RPO levert goede automatisering waarmee kritische bedrijfsprocessen gestroomlijnd worden. Want automatisering moet bijdragen aan efficiency, snelheid van handelen en de nettowinst.

 

Voor meer informatie:
Hoek-Agro b.v.
www.hoek-agro.nl

Logo Hoek Agro

RPO ICT Solutions
sales@rpo.nl

N&K binnen 6 weken live met Freshng

N&K zeer tevreden over samenwerking
Binnen 6 weken live met AGF software Freshng

Dat succesvolle livegangen ook heel snel kunnen plaatsvinden, bewijst de case van N&K. Nadat zij in mei 2018 contact met RPO op namen en op 18 juli de overeenkomst tekenden, gingen zij op 1 september 2018 live met Freshng. De zomerperiode is effectief benut en in slechts zes weken tijd, heeft RPO ervoor gezorgd dat er volledige werkplekken gerealiseerd zijn en dat N&K de gelijk bij de start van het bedrijf operationeel was met de AGF software Freshng.

N&K
Op 1 september is de Nederlandse BV gestart, deze richt zich op de import van fruit. N&K valt onder de Franse holding Kinobe, waar ook de Franse handelshuizen Nosibe S.A. en Kissao s.a.s. onder vallen. Beide bedrijven zijn gefocust op de Franse retail. N&K staat voor Nosibe & Kissao zorgt deels voor de aanvoer van beide bedrijven.

Freshng
N&K werkt met de cloud oplossing van RPO. Zij hebben voor Freshng gekozen vanwege de geïntegreerde oplossing, waarbij ze zowel de commerciële als financiële processen in 1 programma hebben. Hierdoor hoefde er geen boekhoudpakket meer aangeschaft te worden. Verder heeft Herold eerder samengewerkt met RPO en was hij zeer gecharmeerd van de uitgebreide functionaliteiten van Freshng. Samenwerking was een logische stap.

Herold Hage en Lorenza Ciccaroni van N&K zijn erg tevreden over het programma en de algemene inzet van RPO. “Er is goed geluisterd naar onze wensen en de eisen van het moederbedrijf. RPO heeft sessies in het Engels en Frans gegeven, waardoor snel geschakeld kon worden en zij ook overtuigd waren van de toegevoegde waarde van het pakket.” Herold ziet automatisering als een dienende factor bij een groeistrategie. En wil graag met zo weinig mogelijk handelingen, zoveel mogelijk realiseren. “RPO staat altijd voor ons klaar, soms is nog een klein stukje toelichting of ondersteuning nodig om zelfstandig en efficiënt te werken met het systeem. Wij zijn zeer tevreden over de werking van het systeem en de samenwerking met RPO.”

Logo N&K


Voor meer informatie:

N&K
www.nk-nl.fr

RPO ICT Solutions
sales@rpo.nl

Ambitieuze plannen en betrouwbare oplossingen

Ambitieuze plannen realiseer je met betrouwbare oplossingen
Smets Food Trading, RPfreshline en RPO ICT Solutions. Partners van het eerste uur

 

In de afgelopen jaren zijn Smets Food Trading en RP Freshline gegroeid naar een volwaardige en innovatieve AGF bedrijven. Vanaf het eerste uur is RPO als ICT partner betrokken geweest bij de realisatie van de ambitieuze plannen van Peter Smets. RPO automatiseert het hart van het bedrijf en stroomlijnt de bedrijfsprocessen. Ontzorging waardoor Peter Smets zich kon richten op de kerntaken en zijn zakelijke ambities kon verwezenlijken, zij ervaren hierdoor meer inzicht in de processen en een optimalisatie van het klantcontact.

In 2016 is het kantoor van Smets Food Trading uitgebreid met het bedrijf RPfreshline. Met dit bedrijf, opgericht door Peter Smets en René Kraaijeveld, worden Russische bedrijven bevoorraad met AGF. Smets Food Trading en RPfreshline profiteren onder andere van een uitgekiend transportproces, waarbij zij eenvoudig en snel alle commissionairsactiviteiten registreren in een speciaal voor hen ontwikkelde orderoverzicht module.

Enige tijd geleden zijn Smets Food Trading en RPfreshline verhuisd naar een mooi modern kantoor waar iedereen de beschikking heeft over een virtuele werkplek. RPO heeft het hele IT landschap opnieuw mogen inrichten; een compleet nieuwe ICT kantooromgeving op basis van VmWare en Microsoft producten. De werkplekken en servers draaien nu virtueel waardoor restoretijden bij calamiteiten worden geminimaliseerd. Hierdoor komen de doorlopende verkoopacties niet stil te liggen.

 

Voor meer informatie:
Smets Food Trading / RPfreshline
www.smetsfoodtrading.com / www.rpfreshline.com
info@smetsfoodtrading.com / info@rpfreshline.com

RPO ICT Solutions
sales@rpo.nl

Lagere handlingkosten en meer flexibiliteit voor B&L

Software voor op- en overslagbedrijven
Met de 3PL software optimaliseert u het volledige bedrijfsproces en kunt u alle logistieke activiteiten eenvoudig uitvoeren

 

Met Logisticsng zijn transport, opslag, overslag en zonodig added logistics als ompakken, assembleren en retourlogistiek geïntegreerd. U krijgt controle en beheersing van de voorraden in uw warehouse, door WMS, RF Scanning, Forwarding en als extra functionaliteit Transport (inbound en outbound). Een zeer compleet pakket waarbij efficiënt alle bedrijfsprocessen gekoppeld worden.

B&L Fruit Logistics uit Barendrecht werkt met Logisticsng. Zij hebben na een goede samenwerking – in de tijd dat Bakker en Leenheer nog actief was als groothandel/import en exportbedrijf in de AGF – het als logische stap gezien om ook bij de nieuwe logistieke activiteiten RPO te betrekken. Ze zochten een gebruiksvriendelijk warehousemanagementsysteem, waarbij onder andere traceability centraal stond en welke afgestemd op de wensen van hun relaties.

B&L Fruit Logistics is gespecialiseerd in op- en overslag van groente en fruit en zijn gevestigd in het AGF-hart van Barendrecht. Het distributiecenter bestaat uit koelcellen en dockshelters, zodat snel lossen en laden mogelijk is. Door het werken met de software ervaart werkt B&L Fruit Logistics zeer efficiënt en stellen zij de opdrachtgevers in staat het gehele proces te volgen vanaf de ontvangst tot en met de uitlevering van de producten.

B&L Fruit Logistics is zeer enthousiast over de software. “De traceability is voor 100% gegarandeerd. Alle pallets worden gescand, waardoor snelle verwerking mogelijk is en eventuele fouten worden voorkomen. Het systeem beschikt over een web portal zodat relaties van B&L op basis van een referentienummer / auto- / containernummer hun voorraden en voorradenmutaties kunnen inzien en dagelijks inzicht hebben in de kosten. Ook het opmaken van een eindafrekening ten behoeve van leveranciers wordt op deze wijze vereenvoudigd. Kortom, men wordt in staat gesteld het gehele proces te volgen vanaf de ontvangst tot en met de uitlevering.

Daarnaast zijn kwaliteit en betrouwbaarheid belangrijk voor B&L. Dit vertaalt zich mede in het feit dat B&L over diverse kwaliteitscertificaten beschikt, waaronder BRC S&D, AEO. Ook ter verkrijging van deze certificaten is Logisticsng een waardevol instrument gebleken.”

 

Voor meer informatie:
B&L Fruit Logisitcs
www.blfl.nl

RPO ICT Solutions
sales@rpo.nl

Een innovatieve samenwerking

Een innovatieve samenwerking

Het moderne bedrijf United Fresh Services is hard op weg om de fruit industrie, met in het bijzonder de bananensector, naar een hoger niveau te brengen. Met een combinatie van de juiste rijpingsmethode en een innovatieve strategie, is United Fresh Services onafhankelijk specialist in kwaliteitsproducten.

United Fresh Services heeft een paar jaar geleden een weloverwogen beslissing gemaakt om te gaan werken met de totaaloplossing Freshng. “Na het eerste gesprek met United Fresh Services merkten we al dat onze ambities dicht bij elkaar lagen, de innovatieve manier van werken en een hart voor AGF, heeft ertoe bijgedragen dat de samenwerking snel tot stand kwam.”

Niels Borgers, mede-directeur van United Fresh Services, gelooft dat goede automatisering bijdraagt aan een mooi eindproduct, “Freshng is een zeer gebruiksvriendelijk pakket”. Met het oog op samenwerken in de keten, is RPO met Freshng een flexibele partner die aan de weg timmert. Dat past in het plaatje van samen door ontwikkelen en van elkaar leren. Het is het streven van United Fresh Services om de nieuwe standaard in de dienstverlening van versproducten te bepalen. Door het werken met Freshng besparen wij tijd en kunnen wij probleemloos werken aan creatieve oplossingen om de keten te verbeteren.”

“De Freshng software zorgt ervoor dat wij op ieder moment realtime overzichten kunnen opvragen. Dit draagt bij aan efficiency, snelheid van handelen, scherpe analyses bij het vaststellen van verkoopprijzen, grip op alle processen en geeft optimaal inzicht in bereikte resultaten. Tevens is Freshng zeer efficiënt, wij vinden het zeer prettig dat er een koppeling is tussen de in- en de verkoop en dat er op partijniveau een volledig dossier wordt opgebouwd, waardoor alles wat betrekking heeft op die partij eenvoudig is terug te vinden. Daarnaast is Tracking and Tracing goed geregeld waardoor wij met recht kunnen stellen dat RPO ons ontzorgt. Wij kunnen ons richten op het leveren van een goed eindproduct; een product van hoogwaardige en verse kwaliteit”, zo vult mede-directeur Tim Priem aan.

 

 

Voor meer informatie:
United Fresh Services
www.unitedfreshservices.com
info@unitedfreshservices.com

RPO ICT Solutions
sales@rpo.nl

MitroFresh kiest voor de BI oplossing van RPO

MitroFresh kiest voor Business Intelligence oplossing van RPO

Business Intelligence verzamelt en analyseert gegevens om bedrijfsondersteunende informatie te verkrijgen. De juiste inzichten om de weg naar succes goed te kunnen bewandelen. In een handomdraai analyses van de opbrengsten en kosten vanuit meerdere invalshoeken: per artikelgroep, per relatie, inzoomend op detailniveau en vergelijkbaar met voorgaande perioden.

Onlangs heeft MitroFresh ervoor gekozen om te werken met Freshng Qlik Sense. RPO heeft de Qlik Sense toepassing gekoppeld aan de ERP software. Hiermee krijgt MitroFresh waardevolle sturingsinformatie en nieuwe antwoorden in de verzamelde data. Het Sales Dashboard toont resultaten vanuit diverse invalshoeken. De gegevens zijn op ieder moment beschikbaar, uiteraard is de bedrijfskritische informatie veiliggesteld.

Omzet per medewerker
MitroFresh heeft de beschikking over een dashboard waarbij per medewerker de dagelijkse omzet getoond wordt. De basis voor een resultaatgerichte organisatie. Mitrofresh kan nu beter kijken naar de prestaties van het sales team. Het Managementteam gebruikt de informatie om per regio en land de omzet te monitoren en hierbij te kunnen sturen. Daarbij kan MitroFresh door Business Intelligence de artikelgroepen beter op resultaat beoordelen.

MitroFresh
MitroFresh is een snel groeiende importeur en exporteur van verse AGF producten, Paddenstoelen en Aziatische groenten en is gevestigd in Maasdijk. Met eigen productiefaciliteiten in Zuid-Korea en distributie in Maasdijk, levert MitroFresh aan twaalf landen binnen en buiten Europa. MitroFresh heeft een ervaren en energiek team en staat 6 dagen per week, 12 uur per dag klaar om goed en efficiënt werk te verrichten voor en samen met de klant. Door gestructureerd in te kopen kan men altijd de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs leveren. Naast scherp geprijsde producten behoren service, flexibiliteit en continuïteit tot de kernwaarden van MitroFresh.

Freshng dasboard

Voor meer informatie:
MitroFresh
www.mitrofresh.com

RPO ICT Solutions
sales@rpo.nl

Fruberica maakt gebruik van de Keur App

Effectiviteit van levering draagt bij aan succes
Fruberica werkt met de app voor keuringen en ervaart vergroting van de efficiency

Vanaf de start in 1999 werkt Fruberica met een klein, hecht team met korte communicatielijnen. Het is een van de sleutels van het succes van de onderneming, die jaar op jaar met zo’n tien procent groeit. Om deze groei op te kunnen blijven vangen, koos Fruberica voor het digitaliseren van zijn informatiestromen. Te beginnen met de keuringsgegevens. Het effect: snelheidswinst en effectievere communicatie met de klanten.

Effectiviteit van levering draagt bij aan succes
Fruberica importeert Spaanse en Marokkaanse kasgroenten, zoals tomaten, aubergines, courgettes en paprika’s. “Iedere partij is anders,” vertelt algemeen directeur Michael Holslag. “De kwaliteit verschilt per pallet en soms zelfs per verpakte eenheid op een pallet. Het is voor ons van het grootste belang dat we daar snel een goed beeld van hebben. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de juiste kwaliteit producten bij de juiste klanten terecht komen. Deze effectiviteit van levering draagt in belangrijke mate bij aan ons succes. Tien jaar geleden waren we nog een relatief kleine speler in onze markt, maar nu tellen we volop mee.”

Waarom de iPad als invoerinstrument
Voor het digitaal doorgeven van de keuringsgegevens werd na enige discussie voor de iPad als invoerinstrument gekozen. Karel Holslag: “Wat de doorslag gaf is dat de iPad intuïtief werkt. Iedereen kan ermee uit de voeten. De vraag was alleen of het iOS van Apple zou kunnen praten met ons Freshng ERP-pakket van RPO dat draait op een IBM server. Gelukkig bleek dat het geval te zijn.”

RPO ontwikkelde een applicatie voor de iPad met als basis de veertien kwaliteitscriteria die Fruberica hanteert. Door deze brug met de back-office worden de gegevens van de ontvangen partijen in de loods realtime vanuit de Freshng. software gepresenteerd in de App. Deze productgegevens worden vervolgens aangevuld met de keurwaarden die dan direct worden bijgewerkt in Freshng.

Keuren nieuwe stijl
Michael Holslag: “Deze applicatie raakt het hart van ons bedrijfsproces. Daarom hebben we veel tijd besteed aan het formuleren van de juiste aankruis- en antwoordmogelijkheden. Aan het eind is een vrij veld. Dat is nodig om indrukken van onze keurmeesters te noteren, die op een andere manier niet goed zijn vast te leggen. Daar kunnen alsnog de halve, maar alles zeggende woorden staan, waar we vroeger genoeg aan hadden om een product goed te kwalificeren.” Ook is het bedrijfsproces aangepast. Na binnenkomst van een partij worden er nu eerst twee foto’s gemaakt met de iPad: een kwaliteitsfoto, die een goede indruk geeft van de partij als geheel en een presentatiefoto met een meer commercieel karakter. Vroeger werden ook wel digitale foto’s gemaakt, maar dat gebeurde incidenteel. Verder wordt ook van de CMR-vrachtbrief een opname gemaakt. Zodra het keurrapport is opgesteld gaat het via WiFi naar de server en is het direct beschikbaar op het kantoor. Er is geen geloop meer nodig. De keurwagens van Robur, die Fruberica bij het keuren inzet, zijn eveneens aangepast.

Efficiency sterk vergroot
Fruberica is zeer tevreden over de resultaten van hele project. “Ik was in het begin huiverig, omdat voor mij voorop staat dat de chemie van ons team intact moet blijven. Je zet er op deze manier toch iets tussen. Maar dat is boven verwachting goed gegaan. Een voorbeeld daarvan is dat één van onze keurmeesters bijna 81 jaar is. Hij is de voormalige eigenaar van een firma die in Fruberica is opgegaan en werkt nog altijd part-time mee. Hij had de iPad en de applicatie binnen een week onder de knie.”

Makkelijk en efficiënt
Als een klant hem een kwaliteitsvraag stelt, kan Michael Holslag binnen enkele seconden een keurrapport of een foto selecteren en e-mailen. En nog belangrijker: het team kan veel meer werk aan zonder dat de samenhang of de kwaliteit van de communicatie er onder te lijden hebben.

 

 

Voor meer informatie:
Fruberica
www.fruberica.es

RPO ICT Solutions
sales@rpo.nl

Mulder Onions verhuist ICT omgeving in een weekend

Door middel van ontvlechting is de ICT omgeving opnieuw ingericht

Al geruime tijd werken Mulder Onions en RPO samen. De samenwerking startte in 1992, toen koos Mulder voor de software totaaloplossing Freshng. De overige ICT werkzaamheden werden door het moederbedrijf van Mulder uitgevoerd. Toen The Greenery en Mulder Onions BV een akkoord over een management buy-out bereikten, betekende dit ook dat de ICT opnieuw ingericht moest worden. De data dienden overgezet te worden, alle mail, contactgegevens, spreadsheets en andere bestanden moesten verhuizen tussen de servers.

 

Naast software ook IT partner
“De keuze voor RPO was dus voor de hand liggend,” aldus Tim van Haandel van Mulder “We waren erg tevreden over Freshng, waarbij we verkoop en orders in één systeem hebben. We hebben wel nagedacht over wat we anders en beter wilden. Na onderzoek werd snel duidelijk dat de snelheid van het systeem beter werd wanneer wij de servers van RPO zouden gebruiken. RPO is een ICT partner die ons goed adviseert en beloften waarmaakt.”

 

Geruisloos over naar het hostingplatform
Door middel van een ontvlechting heeft RPO alle data en gegevens van Mulder uit het Greenery platform gehaald en verhuisd naar het RPO hostingplatform. De data en gegevens zijn goed beveiligd, er vindt een replicatie plaats naar een datacenter en de performance van het IT-systeem zijn aanzienlijk verbeterd.

De verhuizing van de ICT omgeving is probleemloos verlopen. Op vrijdag draaide het systeem nog via The Greenery, op zaterdag zette RPO alles over. Toen draaide Mulder op de systemen van RPO en kon de uienhandel hervat worden.

 

Geautomatiseerd met Freshng
Mulder maakt gebruik van Freshng, aangevuld met specifieke functionaliteit voor de uien administratie. Twee voorbeelden van extra functionaliteiten die Mulder gebruikt, hebben betrekking op de orderverwerking in de inklaring bij de douane. In het eerste geval is er een offertetool aan de software toegevoegd. Daarin kan een verkoper een volledige offerte maken voor een klant. Elke order is voorzien van een takenlijst die afgewerkt moet worden. Die lijst omvat bijvoorbeeld punten als soort verpakking en transport. Daarnaast is er een directe koppeling gemaakt met de douane om exportdocumenten aan te vragen.

 

Voor meer informatie:
Mulder Onions
www.mulder-onions.com

RPO ICT Solutions
sales@rpo.nl

Geen dubbele invoer meer voor JOKO Fruit/Impex door Freshng

Het Rotterdamse bedrijf Jokofruit bedient de markt vanuit hun kantoor aan de Rotterdamse Schiehaven met kwalitatief goede appelen, peren en druiven uit Chili. Jokofruit exporteert deze goederen naar landen als België, Duitsland en Frankrijk. Ze werken specialistisch en hebben geen groot programma. Daarnaast is Joko Impex marktleider in de kokosnotenhandel. Om klaar te zijn voor de toekomst heeft Jokofruit/Impex de wens uitgesproken te gaan werken met een professioneel ERP pakket.

RPO heeft in een demosessie haar softwarepakket Freshng laten zien en al snel waren Hans en Daan van der Kooij, directeuren van Jokofruit/Impex, enthousiast over de uitgebreide mogelijkheden. In een zeer kort tijdsbestek is toen besloten te gaan werken met de software van RPO. “Wij werken graag met Freshng vanwege de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van voorraadinformatie en de financiële informatie. Door de koppelingen hoeven gegevens niet meer dubbel ingevoerd te worden en dit scheelt veel tijd en geld. De mogelijkheden van Freshng zijn divers en het pakket is zeer gebruiksvriendelijk. Een goede investering!”

Freshng draagt bij aan efficiency, snelheid van handelen, scherpe analyses bij het vaststellen van verkoopprijzen en geeft optimaal inzicht in bereikte resultaten. Met de allesomvattende software kunnen realtime overzichten getoond worden en is er meer snelheid in het opstellen van offertes.

 

Voor meer informatie:
Joko Fruit/Impex
www.jokofruit.nl

RPO ICT Solutions
sales@rpo.nl