Account verificatie bij delen op OneDrive

Accountverificatiecode bij delen op OneDrive/Sharepoint

Wanneer gebruikers bestanden of mappen delen, wordt ontvangers gevraagd een verificatiecode in te voeren als ze:

  • Een werk- of schoolaccount in Azure AD van een andere organisatie gebruiken
  • Een e-mailadres dat geen Microsoft-account of een werk- of schoolaccount is in Azure AD
  • Als de ontvanger een werk- of schoolaccount heeft, hoeft hij alleen de eerste keer de code in te voeren. Vervolgens worden ze als gast toegevoegd en kunnen ze inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van hun organisatie.
  • Als de ontvanger geen werk- of schoolaccount heeft, moet hij elke keer dat hij het bestand of de map opent een code gebruiken en wordt hij niet aan uw directory toegevoegd
Verificatiecode

Ontvangers die zich niet hoeven te authenticeren.

Iedereen met de link (binnen of buiten uw organisatie) heeft toegang tot bestanden en mappen zonder zich aan te melden of een code op te geven. Deze links kunnen vrijelijk worden doorgegeven en zijn geldig totdat de link wordt verwijderd of vervalt (als u een vervaldatum hebt ingesteld). U kunt de identiteit van de mensen die deze links gebruiken niet verifiëren, maar hun IP-adres wordt vastgelegd in controlelogboeken wanneer ze gedeelde inhoud openen of bewerken.

Personen die toegang hebben tot bestanden en mappen via “Iedereen”-links worden niet toegevoegd aan de directory van uw organisatie en u kunt hen geen licenties toewijzen. Ze hebben ook geen toegang tot sites via een “Iedereen”-link. Ze kunnen alleen het specifieke bestand of de specifieke map bekijken of bewerken waarvoor ze een “Iedereen”-link hebben.


Onze
partners

RPO ICT Diensten

Adres

Pesetastraat 7-9
2991 XT Barendrecht

Contact

+31 (0)78 681 86 88
 info@rpo.nl