Wat is MFA

Wat is Multi-Factor Authenticatie (MFA)/ Two-Factor Authenticatie (2FA)?

Kort samengevat is Multi-Factor Authenticatie (MFA) een authenticatie methode waarbij de online gebruiker twee stappen succesvol moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. Dit soort authenticatie wordt ook wel Two-Factor Authenticatie (2FA) genoemd. Hoewel ‘ two-factor authenticatie’ een populaire term blijft, is MFA steeds meer de overkoepelende term geworden.

Multifactorauthenticatie (MFA) is de toekomst. Voor persoonlijke accounts verplichten dienstenproviders hun klanten steeds vaker om MFA in te schakelen en ook in zakelijke context wint de technologie aan belang. Multifactorauthenticatie vereist dat je via twee of meer factoren je identiteit bevestigt voor je toegang krijgt.

Optimale beveiliging

Steeds meer gebruikers loggen in op de werkomgeving in de cloud. Steeds meer applicaties staan in de cloud, wat een verhoogd risico op datalekken geeft. Met MFA voorkom je niet alleen diefstal van wachtwoorden, maar ook brute-force-aanvallen of social engineering/ social hacking. MFA is één van de beste veiligheidsmaatregelen om organisaties, gebruikers en privacygevoelige gegevens te beschermen.

Makkelijker maken van het inloggen

Wie denkt dat MFA het inloggen moeilijker maakt, heeft het mis. Juist door MFA kunnen organisaties geavanceerde aanmeldingsopties gebruiken. Een voorbeeld daarvan is Single Sign-On. Dit staat voor eenmalig inloggen, met bijvoorbeeld een pasje. De gebruiker hoeft dan enkel en alleen het wachtwoord of de PIN in te geven. Een ander voordeel is dat complexe wachtwoorden en het om de zoveel dagen aanpassen van wachtwoorden verleden tijd zijn.


Onze
partners

RPO ICT Diensten

Adres

Pesetastraat 7-9
2991 XT Barendrecht

Contact

+31 (0)78 681 86 88
 info@rpo.nl