Muten en Unmuten tijdens een Microsoft Teams vergadering.

Hoe kan ik deelnemers (un) muten tijdens een Microsoft Teams vergadering
Video vergaderen via Microsoft Teams is uitgegroeid tot een belangrijke tool in de samenwerking en communicatie voor heel wat organisaties. Een hele handige optie is wel de mogelijkheid om deelnemers te muten en unmuten tijdens zo’n vergadering. Hierdoor houd je de controle over achtergrondgeluiden en kun je sneller en effectiever communiceren.

In deze blogpost leggen we je stap voor stap uit hoe je dit doet.

Je volgt de volgende stappen om een deelnemer te muten tijdens een Teams-vergadering

  • Te beginnen met het starten van een verandering. Dus open de Microsoft Teams-app en start de vergadering.
  •  Vervolgens ga je naar de deelnemerslijst. Klik dan op het deelnemerspictogram wat je in de vergaderingsbalk ziet staan om zo de lijst met deelnemers te openen. Dan zie je een duidelijk overzicht van alle aanwezige deelnemers.
  •  Daarna selecteer je de deelnemer die je wilt muten in de lijst op. Klik op de naam om hen gegevens en besturingsknoppen weer te kunnen geven.
  • Als laatste stap het dempen zelf. Nu klik je op het microfoon-pictogrammetje naast de naam van de deelnemer die je wilt muten. Dit zorgt ervoor dat je de audio van die persoon of gelijk de hele lijst dempt, waardoor hij/zij/het niet langer hoorbaar is voor andere deelnemers.

Vervolgens is het ook mogelijk om deelnemers te unmuten tijdens een Teams-vergadering. Soms kan het nodig zijn om één of meerdere deelnemers te unmuten, zodat ze weer kunnen spreken.
Hoe je dat doet lees je in de volgende stappen.

  • Je volgt dezelfde stappen als hierboven om de lijst met alle deelnemers te openen.
  • Dan zoek je de deelnemer die je wilt unmuten en klik op haar/het/zijn naam.
  • En hoe hef je het dempen op? Door te klikken het microfoon-pictogrammetje naast de naam van de deelnemer die je eerder had gedempt hef je de demping op en kan iedereen weer deelnemen aan het gesprek.

Nog wat tips om zo effectief mogelijk te-muten en te-unmuten

Wat te denken van achtergrondruis?
Achtergrondruis kan een zeer storende factor zijn. Is er toch achtergrondruis bij deelnemers, mute deze deelnemers zo nodig om de vergadering soepeler te laten verlopen.

Wie kan muten en unmuten?Dit is alleen een privilege voor de organisator van de vergadering en heeft zo de bevoegdheid om deelnemers te muten en unmuten.

Wees duidelijk. Het is uiteraard wel zo vriendelijk om de deelnemers op de hoogte te stellen van het feit dat je ze mute of unmut, dit is wel zo duidelijk en zo ontstaat er geen verwarring.

Nog even dit!Gebruik je Microsoft Teams nog niet zolang dan is het verstandig om wat te oefen met de mute,- en unmut mogelijkheden voordat je ze in een echte vergadering gebruikt. Door gebruik te maken van de mute en unmute mogelijkheid houd je de controle en zorg je ervoor dat de vergadering vlot en effectief verloopt.

Heel veel succes met je volgende Teams-vergadering!


Onze
partners

RPO ICT Diensten

Adres

Pesetastraat 7-9
2991 XT Barendrecht

Contact

+31 (0)78 681 86 88
 info@rpo.nl