Een ransomware aanval wat is dat precies?

Een ransomware aanval is een ernstige cyberdreiging die behoorlijk wat schade kan aanrichten. Dit kan aan zowel individuen als organisaties. Het is een kwaadaardige software die de toegang tot bestanden of systemen blokkeert. Nadat er losgeld is betaald aan de aanvallers krijg je weer toegang of krijg je je bestanden terug.

Dit wil je niet. Want de impact van ransomware is verwoestend en veelomvattend. Het leidt tot een financiële schade door verlies van productiviteit, maar ook door de losgeldbetalingen en je maakt dan ook nog eens kosten voor het herstellen en beveiligen van de systemen. Daarnaast kunnen organisaties ook nog eens geconfronteerd worden met een behoorlijk verlies van gegevens en bedrijfskritieke informatie, wat hun reputatie en concurrentiepositie kan schaden.
Wat te denken aan de impact op het vertrouwen en de privacy van individuen en klanten.

Al met al is de impact van ransomware verwoestend en benadrukt het de noodzaak van continue verbetering van cyberbeveiliging en bewustwording om deze bedreiging te bestrijden en de schade te minimaliseren.

?????? ?????? ?? ??? ???:
·85% van de bedrijven heeft het afgelopen jaar minimaal met één ransomware aanval te maken gehad.
·33% heeft na betaling van losgeld nog steeds hun gegevens niet kunnen herstellen.
·Slechts 19% kon herstel uitvoeren zonder dat er losgeld voor betaald is.
·Het kost twee weken kost een gemiddelde downtown voor herstel na een ransomware aanval. (Deze percentages hebben wij van Veeam. com ransomware protection)

#cyberaanval #hardware #backup #veeam #ICT #protection


Onze
partners

RPO ICT Diensten

Adres

Pesetastraat 7-9
2991 XT Barendrecht

Contact

+31 (0)78 681 86 88
 info@rpo.nl